Goodnews.ua


Загрози для водозаборів на річках Сейм, Десна та Дніпро немає — Прем’єр

Сентябрь 10
15:51 2024


За даними від ДСНС та Міндовкілля, загрози для здоров’я людей, а також водозаборів на річках Сейм, Десна та Дніпро немає.

Про це на пресконференції сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

Під час заходу він пояснив, що з цукрового заводу у Тьоткіно Курської області було скинуто нечистоти у річку Сейм, що призвело до її забруднення органічними речовинами. Внаслідок цього рівень кисню у річці знизився та поширився мор риби.

“На даний момент органіка осідає і розчиняється. Загроз для життя і здоров’я людей немає. Загроз для водозаборів Чернігова на річці Десна та Києва на річці Дніпро також немає”, — зазначив Шмигаль.

За його словами, є розуміння того, що ці речовини органічні та як саме відбуваються забруднення. Зокрема, воно йде по центру річки, тож процеси відновлення вже розпочалися в зонах, де забруднення наблизилося до кордону.

Читайте також: Зона забруднення у Десні посунулася нижче Чернігова по течії

Наразі всі відповідні заходи щодо очищення цього забруднення активним мулом та прибирання мертвої риби здійснюються під контролем міністерки захисту довкілля природних ресурсів.

Як повідомлялось, міністерка захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук заявляє, що рух органічного забруднення річок Сейм і Десна у напрямку Києва сповільнюється.

Share

Статьи по теме

Останні новини

У 2024 році темпи набору новобранців у російську армію знизилися — британська розвідка

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua