Goodnews.ua


За добу на фронті відбулося 159 боєзіткнень

Октябрь 05
09:05 2024


На фронті минулої доби відбулося 159 бойових зіткнень, найбільша активність росіян спостерігалася на Курахівському та Куп’янському напрямках, де Сили оборони України відбили 50 атак.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 суботи, 5 жовтня.

За уточненою інформацією, вчора армія Російської Федерації завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах трьох ракетних ударів із застосуванням чотирьох ракет, а також 67 авіаційних ударів, зокрема скинула 135 керованих авіабомб. Окрім цього, здійснила понад 4400 обстрілів, із них 161 з реактивних систем залпового вогню.

Ворог завдавав авіаударів, зокрема у районах населених пунктів Степне, Ободи, Білокопитове, Яструбине, Павлівка, Бондарівщина, Мирлоги, Катеринівка, Харків, Вовчанськ, Білаші, Глушківка, Надія, Ізюмське, Зарічне, Озерне, Лиман, Закітне, Переїзне, Різниківка, Юрківка, Часів Яр, Торецьк, Катеринівка, Покровськ, Селідове, Велика Новосілка, Нестерянка, Кушугум та Степногірськ.

За минулу добу авіація та ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили вісім районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, засіб протиповітряної оборони, один артилерійський засіб на вогневій позиції, три пункти управління, один пункт управління БПЛА та одну радіолокаційну станцію ворога.

На Харківському напрямку армія РФ продовжувала наступальні та штурмові дії, відбулося чотири бойових зіткнення в районах Стариці, Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу зросла до 22. Сили оборони відбивали ворожі штурмові дії біля Синьківки, Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Лозової.

На Лиманському напрямку українські військові зупинили 15 атак армії РФ неподалік Невського, Греківки, Макіївки, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили три штурмові дії, зокрема ворог намагався просунутися вперед поблизу Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські військові зупинили дев’ять спроб ворога прорвати оборону. Основні зусилля загарбники за підтримки авіації зосередили у районі Часового Яру, Калинівки, Ступочок та Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог 14 разів проводив атаки на позиції українських захисників у районах Торецька та Щербинівки, також завдавав авіаударів керованими авіабомбами.

На Покровському напрямку українські військові відбили 15 штурмів і атак у районах населених пунктів Миколаївка, Селідове та Лисівка, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили ворожі атаки поблизу Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Антонівки, Костянтинівки та в напрямку Богоявленки, де ворог 28 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення в районах Роботиного, Малих Щербаків та Кам’янського.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без особливих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують операцію в Курській області.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території РФ, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність проти України.

«Майже вздовж усієї лінії зіткнення тривають бої. Українські воїни стримують ворожі атаки. Веде, виснажуючи сили противника, бойову роботу наша артилерія, розвідка, авіація та безпілотні системи», — додали у Генштабі.

Читайте також: Піротехніки із початку повномасштабного вторгнення знешкодили понад 533 тисячі вибухонебезпечних предметів

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 5 жовтня 2024 року становлять близько 659 тисяч 220 осіб, із них 1280 осіб — за останню добу.

Фото: ОК «Захід»

Share

Статьи по теме

Останні новини

Гюндоган отметил влияние Гвардиолы на его возвращение в Манчестер Сити

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua