Goodnews.ua


Євросоюз виділив Україні €100 мільйонів на відновлення шкіл

Декабрь 16
23:12 2022
Євросоюз та Україна підписали угоду про пакет підтримки в обсязі 100 млн євро на відновлення пошкоджених війною шкіл.

Про це повідомляється у п’ятницю на сайті Представництва ЄС в Україні, передає Укрінформ.

«Європейська Комісія та уряд України підписали угоду про пакет підтримки в обсязі 100 мільйонів євро для відновлення і реабілітації шкільних закладів, зруйнованих внаслідок повномасштабної агресії росії проти України, – рівно за три місяці по тому, як президентка Урсула фон дер Ляєн оголосила про це у своєму зверненні «Становище Союзу за 2022 рік», — йдеться у повідомленні.

Допомога надходитиме до України через гуманітарних партнерів ЄС, а частково – як бюджетна підтримка для уряду України.

Зазначається, що Єврокомісія виділила з поточного контракту з польським банком розвитку Bank Gospodarstwa Krajowego близько 14 млн євро на придбання шкільних автобусів, а також започаткувала загальносоюзну кампанію солідарності з благодійної передачі шкільних автобусів для України. Наразі з ЄС та його держав-членів до України вже прямують приблизно 240 автобусів.

Пакет допомоги у розмірі 100 млн євро включає, зокрема, 34 млн євро гуманітарної допомоги. З них 20 млн євро спрямовуються через Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) і 14 млн євро – через Програму розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН). Ця підтримка зосереджуватиметься на дрібному та середньому ремонті, зокрема на ремонті вікон, дахів, дверей, санітарного обладнання і опалення, а також на наданні шкільного обладнання для навчальних приміщень та бомбосховищ.

Ще 66 млн євро буде надано безпосередньо уряду України у якості бюджетної підтримки.

Комісія працюватиме спільно з українським урядом та Фондом Олени Зеленської.

«Протягом найближчих тижнів комісія розраховує виділити 66 млн євро бюджетної підтримки. UNOPS та ПРООН розпочали оцінку шкоди, завданої об’єктам, що підлягають відновленню на місцях. Очікується, що більшість навчальних закладів, на які поширюється цей грант, будуть відремонтовані до початку наступного навчального року – в період з грудня 2022 до вересня 2023 року», — наголосили у представництві.

Фото: Заборона

Статьи по теме

Останні новини

Джошуа и Дюбуа провели дуэль взглядов

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua