Goodnews.ua


Єврокомісія виплатила Україні майже €1,9 мільярда попереднього фінансування

Июнь 28
18:12 2024


Єврокомісія оголосила про переведення Україні майже €1,9 мільярда так званого «попереднього фінансування» в рамках імплементації Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Європейська комісія виплатила майже €1,9 мільярда попереднього фінансування для України в рамках Українського фонду. Разом це складає €7,9 мільярда загальної підтримки ЄС, яка вже була перерахована Україні з березня, коли ця допомога набула операційної спроможності», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нове фінансування допоможе Україні підтримувати макроекономічну стабільність під час проведення імплементації критично важливих довгострокових структурних реформ.

Оголошене сьогодні попереднє фінансування є авансовим платежем у 7% від загального обсягу кредитної підтримки, яку Україна може отримати в рамках Українського фонду для імплементації представленого Українського плану. Цей план, який є складовою пакета Українського фонду, визначає реформи та напрямки інвестицій, які можуть прискорити стале економічне зростання, привабити інвестиції та примножити потенціал країни до зростання у середньостроковій перспективі.

З цього часу Україна буде отримувати щоквартальні платежі за умови виконання погоджених вимог, що забезпечить для України регулярну та передбачувану фінансову підтримку.

«Цього тижня ми здійснили історичний крок та формально розпочали переговори про входження з Україною. Вчора ми перерахували нову суму в майже €1,9 мільярда в рамках Українського фонду, що доводить наш загальний платіж, що вже був перерахований, до близько €8 мільярдів. Віднині регулярні платежі будуть здійснюватися на щоквартальній основі. ЄС продовжуватиме допомагати Україні у забезпеченні дієздатності держави, коли вона веде боротьбу за свою свободу та просуває реформи на шляху до ЄС. Європейська комісія підтримуватиме кожен ваш крок на цьому шляху», — зазначила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, 1 лютого цього року лідери країн ЄС погодили утворення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС в обсязі €50 мільярдів. Ці гроші, виплата яких здійснюватиметься впродовж чотирьох років, мають на меті надати Україні негайну бюджетну підтримку для забезпечення базових соціальних функцій держави та сприяти реформам, які забезпечать стале економічне зростання країни у середньостроковій перспективі.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Кейн догнал Руни и и приблизился к Ширеру по голам на Евро за сборную Англии

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua