Goodnews.ua


єВідновлення: українці отримали ₴1,5 мільярда на ремонт пошкодженого житла

Октябрь 14
13:21 2023

Близько 50 тисяч українців подали заяви про отримання коштів на ремонт житла за програмою єВідновлення, 19,3 тисячі з них отримали виплати на суму 1,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це заявив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє пресслужба КМУ.

«єВідновлення — одна з найскладніших послуг, яку ми запустили. Людина подає заяву в Дії, паралельно відбувається перевірка даних по багатьох реєстрах. Далі інформація обробляється, зберігається, логується з електронним підписом. Це ціла цифрова екосистема — від Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна до можливості подати заяву через Дію. Загалом вже 50 тисяч українців подали заяви про отримання коштів на ремонт житла. 19,3 тисячі з них отримали виплати на суму 1,5 млрд грн. Також маємо 4,2 тисячі заяв про отримання компенсації за зруйноване майно», — зазначив Федоров.

Віцепрем’єр-міністр наголосив, що команда Мінцифри постійно працює над тим, щоб покращити і спростити отримання послуг, а також аналізує що варто змінити в законодавстві, щоб українці отримували ще зручніші сервіси, а всі процеси були зрозумілими й прозорими.

За інформацією пресслужби, загалом цифровізація будівництва розпочалася ще у 2019 році й показала антикорупційний ефект. Завдяки впровадженню е-системи у сфері будівництва держава економить 3 млрд щорічно. Щоб удосконалити цифровізацію сфери будівництва, разом з Мінінфраструктури розробили законопроект 5655. Він покращує цифрові сервіси, які добре себе зарекомендували.

Читайте також: єВідновлення: виплати компенсацій за вже зроблені ремонти розпочнуться з 1 січня

Цифровізація відновлення — один з пріоритетів роботи Мінцифри. З першого місяця повномасштабного вторгнення в Дії була надана можливість надіслати повідомлення про пошкоджене чи зруйноване майно. За весь час надійшло понад 535 тисяч повідомлень. Уся отримана інформація надходить і зберігається в Реєстрі пошкодженого й знищеного майна, який став фундаментом для цифровізації відбудови України.

З травня запрацювала програма єВідновлення, завдяки якій українці можуть отримати кошти на ремонт житла чи компенсацію за зруйноване під час бойових дій майно.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Джошуа оценил вероятность проведения третьего боя с Усиком

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua