Goodnews.ua


Військові кажуть про загострення обстановки на півночі Харківщини

Август 01
21:29 2024


На півночі Харківщини обстановка на полі бою має ознаки загострення.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Оперативно-тактичного угруповання військ «Харків» Віталій Саранцев, передає Укрінформ.

«В операційній зоні ОТУ «Харків» обстановка залишається складною, напруженою та має ознаки загострення», — сказав він.

Зокрема, Саранцев поінформував, що у Вовчанську противник проводить внутрішню ротацію штурмових груп, готує до штурмових дій особовий склад 4-ї добровольчої штурмової бригади. У місті тривають вуличні бої. Ворог намагається атакувати в лоб у центрі, а також просуватися флангами.

У районі села Тихе Вовчанської громади відмічено заведення на передові позиції штурмових груп 1-ї штурмової роти 83-ї окремої десантно-штурмової бригади супротивника.

У районі села Стариця Вовчанської громади ворог переміщує особовий склад із метою поповнення поточного некомплекту. Зокрема розпочав підготовку до переміщення з тимчасово окупованої території Луганщини підрозділів 22-го мотострілецького полку 72-ї мотострілецької дивізії 44-го армійського корпусу ЗС РФ.

У районі села Глибоке Харківського району супротивник провів евакуаційні заходи, зміцнює оборону, здійснює мінування на можливих напрямках просування Сил оборони, проводить розвідку маршрутів висування та готується до штурмових дій.

У районі села Сотницький Козачок Золочівської громади на території РФ ворог посилює пости бойової охорони, нарощує систему зв’язку та управління, збільшує застосування розвідувальних БпЛА.

Читайте також: Ворог тисне на Покровському й Торецькому напрямках — від початку доби там було вже 48 боїв

Саранцев розповів, що противник проводить внутрішні ротації, нарощує військову присутність у прикордонних районах, намагається проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли Сил оборони як із захоплених рубежів, так і з території РФ, нарощує системи управління та зв’язку на окремих локаціях і на власній території.

У свою чергу Сили оборони залучають додаткові підрозділи і забезпечують їх боєприпасами та дронами.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Саранцев інформував, що російські війська сконцентрували свої найбільші зусилля на Харківщині у районах 5 населених пунктів — Липці, Глибоке, Мороховець, Красне та Вовчанськ.

Share

Статьи по теме

Останні новини

У Чорному морі — один ворожий ракетоносій

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua