Goodnews.ua


Від початку року Івано-Франківська громада скерувала на підтримку ЗСУ майже ₴300 мільйонів

Июнь 21
06:38 2024


Івано-Франківська громада від початку року скерувала на підтримку ЗСУ близько ₴300 мільйонів. До кінця року допомогу військовим планують збільшити.

Про це в етері місцевого радіо «Західний полюс» повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«З 1 січня до 1 червня на підтримку ЗСУ Івано-Франківська громада скерувала майже 300 млн грн, в бюджеті закладені на ці потреби 542 млн грн, але переконаний, що ця допомога зросте на понад 600 млн грн», — зазначив Марцінків.

Водночас він зауважив, що, попри це, запити від військових частин, які надійшли до Івано-Франківської громади, можна оцінити на понад мільярд гривень.

Мер Івано-Франківська запевняє, що допомогу військовим з громади відсилають майже щодня. Для цього, каже, часом доводиться залучати й позабюджетні кошти.

«Ми стараємось допомагати як можемо, може не у великих обсягах, як би хотілось, але стараємось … Наша громада придбала понад 6 тисяч дронів для військових від початку року та понад 150 Мавіків. Окрім того, у нас працюють соціальні програми для допомоги військовим», — поінформував Марцінків.

Читайте також: У Дніпрі на підтримку Сил оборони виділили ще ₴210 мільйонів

Він позитивно оцінив підтримку законопроєкту, що дозволяє місцевим громадам купувати для військових частин необхідне спорядження та будматеріали. Мер додав, що нині громада відправляє чергову делегацію комунальників, які допомагатимуть зводити фортифікаційні споруди на Донецькому напрямку. Каже, що це теж внесок Франківська в оборону країни.

Як повідомляв Укрінформ, прикарпатські громади у травні скерували понад ₴24 мільйони на придбання дронів.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Лидер Вереса — о голе в ворота Шахтера: Сбылась мечта моей жизни

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua