Goodnews.ua


Від початку дії пільг українці ввезли акумуляторів і зарядних станцій більш як на ₴7 мільярдів

Сентябрь 05
18:50 2024


З кінця липня за пільговими умовами українці завезли обладнання для генерації та зберігання електроенергії на понад ₴7 мільярдів.

Про це у Телеграмі повідомила Державна митна служба України, передає Укрінформ.

Наголошується, що закони України №3853-IX та №3854-IX від 16.07.2024 року, які передбачають звільнення від сплати митних платежів при ввезенні окремих видів товарів, набули чинності наприкінці липня. Зокрема, це дало можливість звільняти від оподаткування ввізним митом і ПДВ при ввезенні в Україну обладнання для генерації та зберігання електроенергії.

«За час дії законів загальна вартість таких товарів, ввезених в Україну, становила ₴7,08 мільярда. При цьому пільг зі сплати митних платежів надано на суму ₴1,47 мільярда», — йдеться у повідомленні.

За даними Держмитслужби, найпоширенішими товарами, ввезеними зі звільненням від оподаткування, були акумулятори та електрогенераторні установки. Їх імпортували у кількості майже 120 тисяч одиниць та понад 1,8 тисячі одиниць відповідно. При цьому податкове навантаження на них під час імпорту було зменшене на суму близько ₴760 мільйонів.

Читайте також: У Кропивницькому розвивають проєкт із виробництва електроенергії з метану

Водночас пільги на інше обладнання та комплектуючі, необхідні для відновлення енергетичної інфраструктури, які підпадають під дію вищезгаданих законів, склали понад ₴708 мільйонів.

Як повідомлялося, 16 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти №11258 та №11259, які звільняють від податкових та митних зборів імпорт комплектуючих для машин розмінування та ввезення обладнання для енергетики. З 27 липня ці закони набули чинності.

Фото ілюстративне

Share

Статьи по теме

Останні новини

Тайсон и Пол провели дуэль взглядов на месте будущего боя

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua