Goodnews.ua


В Укренерго прогнозують ускладнення ситуації в енергосистемі

Июнь 16
21:45 2024


Ситуація в українській енергосистемі впродовж наступних кількох тижнів буде набагато важчою порівняно з поточною добою, із 11:00 до 23:00 графіки відключень будуть дещо більшими, ніж у решту часу.

Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії у Телеграмі.

За словами Кудрицького, триватиме так орієнтовно до кінця липня. Причина – особливості ремонту на енергоблоках атомних електростанцій.

«Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так – досить суттєвими…», – попередив очільник Укренерго.

Читайте також: Пропускна здатність імпорту електроенергії в Україну досягла межі — ENTSO-E

Він нагадав, що на тривалість відключень та рівень дефіциту глобально впливають три фактори: ремонти атомних електростанцій (традиційно проходять улітку), обсяги імпорту й погода, яка впливає на споживання.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня в усіх регіонах України графіки погодинних відключень будуть застосовані з 08:00 до 24:00.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Словения обеспечила себе выход в плей-офф Евро-2024 с третьего места

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua