Goodnews.ua


В українському домі на Олімпіаді відкрили проєкт «The Will to Win — Воля до Перемоги»

Июль 31
17:14 2024


В українському домі «Volia Space» на Олімпійських іграх в Парижі презентували мультимедійний проєкт «The Will to Win — Воля до Перемоги».

Проєкт підтримав Світовий конгрес українців, який поширює ці матеріали по всьому світу, передає кореспондент Укрінформу.

Фотохудожник Сергій Михальчук, режисер-постановник Кадім Тарасов та продюсер Андрій Різоль, голова ініціативи «Дивись українське!» відзняли серію фотографій та документальних фільмів, яка розповідає правду про війну через історії українських атлетів.

«Ці фільми показують волю до перемоги кожного з українських атлетів, волю до перемоги кожного українця. Вони демонструють світові, які обставини подолали наші спортсмени, щоб поїхати на ці Ігри», — розповів речник Міністерства молоді та спорту України Сергій Биков на презентації проєкту.

В українському представництві на Олімпіаді відкрили проєкт «The Will to Win — Воля до Перемоги» / Фото надані організаторами

За його словами, важливо чути відгуки іноземних партнерів. Після перегляду цих робіт вони починають краще розуміти, що таке для українців участь в Олімпіаді.

Читайте також: На Олімпіаді у Парижі представили «цифрову» українську збірну

«Після перегляду цієї серії наші іноземні друзі трохи інакше реагують взагалі на український спорт, на розуміння того, наскільки важливо нам брати участь в Олімпійських іграх, наскільки війна зачепила наших спортсменів. Вони реагують емоційно, усвідомлюють, наскільки важливо допомогти українцям, щоб вони могли завершити цю війну та захистити весь світ», — наголосив він.

У Volia Space показали одну із серій документальних фільмів проєкту про український дует в синхронному плаванні — сестер Марину та Владиславу Алексіївих. Спортсменки з Харкова готувались до цих Ігор у басейні, який пошкодила російська ракета. Попри те, що там була дірка в даху та холодна вода, вони продовжували займатись у гідрокостюмах, перериваючи заняття на час тривог.

Проєкт «The Will to Win — Воля до Перемоги» реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Міністерства молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в Парижі українська збірна відкрила власне представництво – VOLIA SPACE. На час Олімпійських ігор цей простір прийматиме гостей з усього світу і розповідатиме їм все про Україну. Щодня до “Волі” приходитимуть наші атлети та тренери, будуть концерти, зустрічі з відомими українцями, сеанси українського документального кіно, працюватиме кілька експозицій.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Росіяни вдарили по Харкову КАБами, спалахнула пожежа

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua