Goodnews.ua


В Іспанії померла найстаріша людина світу

Август 21
03:32 2024


Найстаріша людина у світі, іспанка Марія Браньяс Морера, померла у віці 117 років.

Про це повідомляє RTE, передає Укрінформ.

Про смерть жінки повідомила її сім’я у вівторок у соцмережі Х, зазначивши, що жінка померла, «як хотіла: уві сні, спокійно і без болю».

Морера – іспанка, народилася в Сан-Франциско 4 березня 1907 року. Її родина переїхала до Іспанії у 1915 році. Останні два десятиліття вона жила в будинку для старих Санта-Марія-дель-Тура в місті Олот на північному сході країни. У вівторок жінка поскаржилась, що почувається «слабкою».

Браньяс за життя пережила Іспанський грип 1918 року, Першу та Другу світові війни та громадянську війну в Іспанії і перехворіла на Covid-19 у 2020 році.

У жінки троє дітей, один з яких уже помер, 11 онуків і численні правнуки.

Книга рекордів Гіннеса офіційно визнала статус Браньяс як найстарішої людини у світі в січні 2023 року після смерті французької черниці Люсіль Рендон у віці 118 років.

Після смерті Марії Браньяс найстарішою людиною у світі є японка Томіко Ітоока, яка народилася 23 травня 1908 року і їй 116 років, повідомила Геронтологічна дослідницька група США.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні цього року у віці 114 років помер найстаріший чоловік світу Хуан Вінсенте Перес Мора. Він жив у Венесуелі.

Після цього британця Джона Тіннісвуда офіційно визнали найстарішим у світі чоловіком – наразі йому майже 112 років.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Защитник Челси прокомментировал возможный уход из клуба

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua