Goodnews.ua


В Австралії затримали військову та її чоловіка за шпигунство на користь Росії

Июль 12
23:13 2024


Федеральна поліція Австралії (AFP) заарештувала подружню пару російського походження – Кіру та Ігоря Корольових – за звинуваченням у шпигунстві на користь РФ.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У поліції стверджують, що жінка, яка працювала спеціалістом з інформаційних систем в австралійській армії, намагалася отримати доступ до секретних матеріалів, пов’язаних з національною безпекою Австралії, та передати їх російським чиновникам.

За словами представників AFP, 40-річна жінка приїхала до Росії і доручила своєму чоловікові, що залишився в Австралії, увійти до її офіційного облікового запису, щоб отримати доступ до оборонних матеріалів.

«Ми стверджуємо, що вони шукали цю інформацію з наміром передати її російській владі. Чи була ця інформація передана, залишається ключовим питанням нашого розслідування», — заявив під час брифінгу для ЗМІ комісар AFP Ріс Кершоу.

Читайте також: СБУ затримала російських агентів, які шпигували за морською охороною Одещини

Ігор та Кіра Корольови постали перед магістратським судом у Брісбені, як випливає з судових документів, після того, як їм було пред’явлено обвинувачення за одним пунктом у підготовці до шпигунства, що передбачає максимальне покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Вони не клопотали про звільнення під заставу і були взяті під варту до 20 вересня, коли мають з’явитися до суду наступного разу.

Пара живе в Австралії вже понад 10 років: жінка отримала австралійське громадянство 2016 року, а її чоловік — 2020-го.

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе вже відреагував на арешти. «Люди будуть притягнуті до відповідальності за втручання в наші національні інтереси, і це саме те, що представляють ці арешти», — сказав він журналістам.

Читайте також: За шпіонаж проти України у Німеччині затримали трьох осіб

Як повідомляв Укрінформ, колишнього німецького військового офіцера засудили до трьох з половиною років ув’язнення за шпигунство та передачу інформації російській розвідці.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Титульный спонсор Манчестер Юнайтед хочет приобрести права на название новой арены клуба

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua