Goodnews.ua


Уряд затвердив план із реалізації Стратегії повернення активів

Август 14
12:09 2024


Кабінет Міністрів затвердив план заходів із реалізації Стратегії повернення активів на 2024-2025 роки, розроблений АРМА.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), передає Укрінформ.

«Документ є дорожньою картою із впровадження заходів, спрямованих на вдосконалення системи управління арештованими активами, окреслених у Стратегії повернення активів на 2024-2025 роки. Зокрема, план передбачає розробку десятків законодавчих ініціатив, покликаних посилити сферу розшуку та управління арештованими активами в Україні та наблизити її до найкращих міжнародних стандартів», — йдеться у повідомленні.

Документом також передбачається низка заходів з посилення співпраці АРМА із правоохоронними та іншими державними органами, банківськими установами, громадськістю, приватним сектором та міжнародними партнерами.

Читайте також: Шмигаль: Очікуємо, що країни G7 оперативно розроблять процедури для передачі $50 мільярдів активів РФ

Відтепер всі міністерства та інші органи виконавчої влади мають забезпечити своєчасне виконання заходів плану. Зокрема, виконавці мають щороку подавати до 10 лютого Нацагентству звіт про стан виконання плану заходів. Зі свого боку АРМА щороку до 1 квітня буде публікувати на своєму офіційному веб-сайті аналітичний звіт про стан реалізації Стратегії повернення активів.

Як повідомлялося, Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розробило Стратегію повернення активів на 2023-2025 роки, яку 1 серпня 2023 року схвалив уряд. Розробка стратегії була передбачена виконанням Державної антикорупційної програми та зобов’язаннями України перед ЄС.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Трамп відмовився відповідати, чи хотів би він перемоги України

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua