Goodnews.ua


Уряд Данії збільшує допомогу на відбудову України

Сентябрь 02
02:21 2023

Данія збільшить допомогу на розвиток України до 1,5 данських крон (160 млн доларів) у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Via Ritzau.

Зазначається, що законом про фінанси на 2024 рік уряд пропонує збільшити допомогу в рамках фінансування Українського фонду з 1,2 (цього року) до 1,5 млрд крон для цивільних потреб в Україні та країнах Східного сусідства (Грузії та Молдові).

Читайте також: Данія вимагає скоротити штат російського посольства в Копенгагені

«Допомога Україні та українському народові є основним пріоритетом для уряду. Тому цього року ми знову виділяємо рекордну суму на цивільну діяльність, щоб продовжити важливу підтримку й допомогти подолати тяжкі наслідки війни. Відновлення України буде довготривалим, а потреби – величезними», – зазначив міністр з питань співробітництва у сфері розвитку та глобальної кліматичної політики Дан Йоргенсен.

Зокрема, кошти підуть для невідкладної допомоги жертвам війни та якнайшвидшого відновлення країни. Ідеться, зокрема, про відбудову критично важливих об’єктів інфраструктури у сфері електро- та водопостачання.

Читайте також: Відбудова житла: Мінвідновлення співпрацюватиме з Банком розвитку Ради Європи

Крім того, уряд Данії на прохання України взяв на себе відповідальність за відбудову міста Миколаєва, де буде забезпечено кращий доступ населення до води й тепла, відновлено й відремонтовано житлові райони, школи й медичні заклади.

Данія також приділятиме більше уваги таким країнам, як Грузія та Молдова, аби прискорити там реформи й процеси демократизації.

Читайте також: Нідерланди відкрили грантову програму для відбудови України

У березні 2023 року уряд Данії та данський парламент заснували Український фонд, що орієнтований на потреби України у військовій, цивільній та комерційній сферах.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Энтони Джошуа — Даниэль Дюбуа: прогноз на титульный бой

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua