Goodnews.ua


Укренерго завчасно купуватиме електрику у бізнесу, який будуватиме розподілену генерацію — Кудрицький

Июль 13
15:21 2024


НЕК «Укренерго» закуповуватиме наперед послуги з підтримки енергосистеми у розподіленої генерації, що перебуває на стадії будівництва.

Про це в інтерв’ю Суспільному розповів голова правління компанії Володимир Кудрицький, передає Укрінформ.

«Укренерго буде на 5 років купувати в нових електростанцій послуги збалансування, по суті, енергосистеми. Ми будемо укладати контракт з іще не побудованими електростанціями на 5 років уперед. Ми будемо зобов’язуватись за визначеною на аукціоні ціною викуповувати у них послугу збалансування», — сказав Кудрицький.

Він анонсував, що перший такий аукціон на допоміжні послуги для інвесторів, які готові будувати децентралізовану генерацію в Україні, відбудеться за кілька тижнів.

«Дуже сподіваюся, що обсяг учасників на цьому аукціоні складе величину, яка буде близькою до того самого 1 ГВт, про який багато говорять», — зазначив очільник Укренерго.

Він пояснив, що маючи такий довгостроковий контракт, інвестори можуть отримати кредит під будівництво генерації і, відповідно, зможуть прорахувати свої фінансові інвестиційні моделі на 5 років уперед.

Читайте також: Добудовувати ХАЕС потрібно, але після завершення війни — проєктна організація

Як повідомлялося, за оцінкою Укренерго, українська енергосистема потребує 5-6 ГВт генерації різного типу, для розбудови яких бізнес повинен мати доступ до кредитного фінансування.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Михайлюк согласовал многолетний контракт с Ютой

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua