Goodnews.ua


Українські криміналісти пройшли у Британії тренінг з ідентифікації жертв масових катастроф

Апрель 04
03:52 2024


Криміналісти Національної поліції України взяли участь у тижневому тренінгу МВС Великої Британії з удосконалення навичок точної та швидкої ідентифікації жертв масових катастроф.

Про це повідомляє Нацполіція, передає Укрінформ.

12 криміналістів з різних регіонів України у ході практичних занять удосконалили навички з ідентифікації жертв масових катастроф та роботи з протоколами DVI (Disaster Victim Identification) — об’єднання прижиттєвої та посмертної інформації про особу з метою точнішої та швидшої ідентифікації під час масової загибелі людей.

Також вивчалися міжнародні стандарти й методи ексгумації тіл з місць масових поховань та особливості роботи на місці події, пов’язаної з радіаційною, хімічною, біологічною та ядерною загрозою.

Водночас українські фахівці поділилися з іноземними колегами власним досвідом із документування і розслідування воєнних злочинів під час бойових дій, практики проведення оглядів місць подій в умовах воєнного стану, збору доказової бази при роботі на звільнених територіях.

У Нацполіції наголошують, що отримані знання та практичні навички допоможуть криміналістам у зборі якісної доказової бази для документування й розслідування воєнних злочинів росіян на території України, які будуть передані на розгляд Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Нацполіція представила у Гаазі результати розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

Як повідомляв Укрінформ, українські військовослужбовці пройшли інтенсивний п’ятитижневий курс із тактичної медицини, який провели інструктори сухопутних військ Великої Британії, сухопутних військ Нідерландів та пожежно-рятувальної служби Ісландії.

Фото: Нацполіція

Share

Статьи по теме

Останні новини

Цзянь Нао: 4 упражнения для улучшения мозговой деятельности

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua