Goodnews.ua


Українська громада провела акції до річниці збиття рейсу MH17 у двох містах Австралії

Июль 22
11:15 2024


Члени української громади в Сіднеї та Канберрі провели заходи з нагоди 10-х роковин збиття підконтрольними Росії силами літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Союз українських організацій в Австралії / СУОА (Australian Federation of Ukrainian Organisations / AUFO).

Так, у середу, 17 липня, на площі Мартін Плейс у Сіднеї члени громади тримали соняшники, австралійські прапори та іменні картки 38 австралійців, які загинули в цьому акті російського терору.

У суботу, 20 липня, в Канберрі біля російського посольства учасники вислухали промову посла України Василя Мирошниченка та генерального прокурора Австралійської столичної території Шейна Раттенбері, які вшанували пам’ять жертв теракту. Були підняті прапори України, Австралії, Нідерландів та Малайзії.

«Росія так і не взяла на себе відповідальність за цей акт терору. 10 років потому злочинна агресія Росії в Україні триває. Справжнє правосуддя, мир і справедливість будуть забезпечені лише тоді, коли Росія зазнає поразки і буде притягнута до відповідальності за свої злочини, насильство і порушення міжнародного права», – наголосили в СУОА.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи над тимчасово окупованою частиною Донецької області 17 липня 2014 року.

На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Суд у Нідерландах визнав винними у справі про збитий літак рейсу MH17 ексофіцера ФСБ і колишнього «міністра оборони ДНР» Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), генерала ГРУ Генштабу збройних сил РФ, главу «ГРУ ДНР» Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка.

Родичі жертв катастрофи MH17 ініціюють створення у Нідерландах інформаційного центру в пам’ять про трагедію.

Фото: Australian Federation of Ukrainian Organisations, Nicholas Buenk

Share

Статьи по теме

Останні новини

6 посланий, которые психика передает через тело

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua