Goodnews.ua


Україна працює з ЄС, щоб у серпні отримати близько €4 мільярдів допомоги — Зеленський

Август 05
20:21 2024


Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем порядок роботи на серпень, зокрема, рішення та домовленості, яких Україна очікує у відносинах із партнерами, передусім у Європі.

Про це глава держави сказав під час відеозвернення, передає Укрінформ.

«Зараз ми маємо нове надходження від Сполучених Штатів – 3,9 мільярда доларів надійшли на казначейський рахунок. Вдячний партнерам за підтримку. Ми працюємо також із Євросоюзом, щоб уже в серпні отримати необхідні Україні близько 4 мільярдів євро допомоги», — сказав Зеленський.

Також, додав він, обговорили кілька практичних нюансів щодо використання російських активів, які заблоковані партнерами.

Відео: ОП

«Є рішення G7 щодо 50 мільярдів доларів для України від використання російських активів, і зараз ми опрацьовуємо з партнерами у Європі та Америці конкретну реалізацію. Погодили сьогодні нашу позицію щодо того, як наблизити реальне надходження коштів», — сказав Зеленський.

Читайте також: Норвегія надає $7,4 мільйона на програми ЮНІСЕФ в Україні

За його словами, це те, що може посилити Україну саме в цьому осінньо-зимовому сезоні.

Також Прем’єр-міністр доповів і щодо регіональної роботи урядовців.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня США оголосили про новий пакет безпекової допомоги для України у розмірі до 200 мільйонів доларів за програмою спеціальних президентських повноважень.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме

Останні новини

Курс валют на 10.09.2024: доллар развернулся в сторону роста

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua