Goodnews.ua


Україна отримає від Нідерландів мобільну криміналістичну лабораторію

Июль 07
22:08 2024


Уряд Нідерландів передасть Україні мобільну криміналістичну лабораторію для розслідування воєнних злочинів Росії, скоєних в України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Офіс генерального прокурора.

Як зазначається, генеральний прокурор Андрій Костін разом із міністром закордонних справ Королівства Нідерландів Каспаром Вельдкампом оглянули Одеський Спасо-Преображенський кафедральний собор, який був пошкоджений внаслідок російського обстрілу.

Костін висловив вдячність Нідерландам за підтримку в боротьбі за справедливість та за лідерство в Робочій групі з імплементації пункту 7 української Формули миру — «Відновлення справедливості». Також саме за ініціативи Нідерландів була створена «Діалогова група» — Dialogue Group on Accountability for Ukraine.

Генеральний прокурор також подякував уряду Нідерландів за рішення передати Україні мобільну криміналістичну лабораторію.

Читайте також: Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot — Кулеба

«Це сучасне обладнання та навчання для експертів-криміналістів дуже допоможуть у нашій роботі з розслідування понад 130 000 воєнних злочинів, скоєних Росією на українській землі, та забезпечення покарання їх винуватців», — резюмував Костін.

Як повідомляв Укрінформ, українська прокуратура та прокуратура Королівства Нідерланди співпрацюватимуть у сфері фіксації воєнних злочинів Росії, скоєних в Україні.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Интер Майами с Кривцовым и Месси вырвал победу над Торонто

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua