Goodnews.ua


Україна цієї доби планує імпорт електроенергії

Май 25
10:57 2024


У суботу, 25 травня, Міністерство енергетики України прогнозує імпорт електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Румунії і Польщі.

Також застосовувалися графіки погодинних відключень споживачів. Їх застосування можливе 25 травня з 20:00 до 22:00.

Вчора у Донецькій та Харківській областях вимикались повітряні лінії обленерго, внаслідок чого знеструмлювалися побутові споживачі. В районах ведуться бойові дії.

Газовики відремонтували пошкоджені обстрілами газорозподільні мережі та відновили газопостачання понад 4,2 тис. абонентів у Харківській області, а також майже 200 абонентам — у Донецькій області. Однак на Донеччині через нові пошкодження газопроводів внаслідок бойових дій без газу залишилися 113 споживачів.

Через технологічне порушення на високовольтній підстанції у Сумській області вимикалось обладнання, внаслідок чого знеструмлювалися побутові споживачі.

Читайте також: Уряд доручив розробити справедливі графіки відключень світла

У Полтавській області з технологічних причин відключалась повітряна лінія обленерго, в результаті знеструмлювалися підстанції в Полтавській та Харківській областях, а також підключені до них побутові споживачі. Впродовж короткого часу споживачів заживили.

На Сумщині з технологічних причин відключалась повітряна лінія обленерго. Внаслідок цього знеструмлювалися підстанції у Харківській області. Без світла залишалися побутові споживачі. Їх заживили.

Читайте також: Україна імпортує максимально можливий обсяг електрики, але й цього недостатньо — Шмигаль

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії — 18 793 МВт*год. Експорт не передбачається.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів ухвалив постанову, що зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень світла.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Сербия — Англия 0:1 Видео гола и лучших моментов матча

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua