Goodnews.ua


У Запоріжжі пройшла акція на підтримку військовополонених

Октябрь 26
15:40 2024


Близько сотні запорожців з плакатами вийшли на чергову мирну акцію “Не мовчи, полон вбиває” на підтримку військовополонених.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спочатку учасники заходу провели автопробіг центральними вулицями міста, який фінішував в центрі Запоріжжя. Мітинг проходив біля майдану Митців. 

“Впродовж пів року ми регулярно проводимо мирні акції під назвою “Не мовчи, полон вбиває”. Ми збираємося, аби нагадати суспільству і нашій владі про наших полонених, які вже третій рік знаходяться в ворожому полоні. Ми кричимо на весь світ про жахіття та катування, які відбуваються в полоні.

Автопробіг і мітинг на підтримку українських військовополонених у Запоріжжі / Фото: Ольга Звонарьова

“Червоний хрест” заплющив очі на злочини Росії. А наших захисників катують і додому повертають закатовані тіла. Тож, ми маємо кричати на весь світ. Наш обов’язок — боротися за кожного, хто в полоні. Нам не треба, аби повертали закатовані тіла”, — сказала організаторка акції, волонтерка Стела Орел. 

За її словами, під час останніх двох обмінів, які відбулися нещодавно, було повернуто 14 бійців із Запорізької області. 

Читайте також: У Тернополі відбулася акція на підтримку військовополонених

Учасники акції тримали в руках плакати: “Чекаю сина. Поверніть моє життя з полону”, “Вони заслуговував бути вільними”, “Гарнізон Маріуполя”, “Поверніть героїв додому” та закликали запоріжців не мовчати про захисників захисниць, які в полоні. Водії, що їхали повз, сигналили на знак підтримки. 

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, голова Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Кирило Буданов та президент Світового конгресу українців Павло Ґрод підписали меморандум про співпрацю.

Сторони працюватимуть разом заради підтримки військовополонених та їхніх родин.

Share

Статьи по теме

Останні новини

ООН мала попередити МКС про зустріч генсека з Путіним, на якого є ордер — Кислиця

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua