Goodnews.ua


У Стамбулі покажуть фільм про українських спортсменів-воїнів «Атлети війни»

Июнь 24
17:22 2024


У Стамбулі 2 липня відбудеться показ документального фільму «Атлети війни», який розповідає про українських спортсменів, які пішли боронити Батьківщину, поставивши на паузу спортивну кар’єру, про тих, хто з них загинув на фронті, і тих, хто воює нині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Головною метою створення та показу документальної стрічки «Атлети війни» стало недопущення участі російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх у Парижі влітку 2024 року.

Головний герой стрічки – амбасадор Благодійного фонду «Громадянин» Роман Кашпур, який на протезі готується та долає 42-кілометрову дистанцію Лондонського марафону у 2023 році.

Показ відбудеться у вівторок 02 липня о 19.00 у Французькому культурному центрі м.Стамбул (Beyoğlu, İstiklal Cd. No:4, 34435 Beyoğlu/İstanbul).

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Туреччини на початку червня пройшли Дні української культури, в межах яких було організовано покази кінокартин сучасного українського кінематографа «Захар Беркута» та «Культура vs війна», анімаційного фільму «Микита Кожум’яка», а також відкрито виставку картин львівської художниці Ольги Довгань-Левицької «Ритуали і квіти». 

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Парижі відбуватимуться з 26 липня по 11 серпня цього року. У грудні 2023 року виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету допустив росіян і білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

У квітні цього року українська громада Франції оголосила про підготовку бойкоту участі спортсменів з Росії та Білорусі під нейтральним прапором.

Фото: скриншот з відео

Share

Статьи по теме

Останні новини

Міжнародне інформагентство AFP заявило про кібератаку

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua