Goodnews.ua


У США подали до суду на TikTok через загрозу для психічного здоров’я підлітків

Октябрь 09
13:56 2024


Понад десять штатів США подали до суду на TikTok, стверджуючи, що соціальна мережа спричиняє проблеми з психічним здоров’ям у підлітків.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Група з 14 генеральних прокурорів США стверджує, що платформа використовує функції, які призводять до залежності, і навмисне вводить громадськість в оману щодо безпечності тривалого користування додатком.

Серед зазначених у позові «проблемних» функцій — сповіщення, які порушують сон; відео, які змушують користувачів часто перевіряти платформу; фільтри для покращення зовнішності на фото.

Читайте також: Єврокомісія перевіряє TikTok, YouTube та Snapchat щодо відеорекомендацій

За словами генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс, по всій країні зафіксовано випадки, коли молоді люди гинули або діставали травми, беручи участь у челенджах в TikTok. Зокрема, 15-річний хлопчик загинув на Мангеттені, коли намагався проїхатись на даху вагона метро. Мати підлітка згодом знайшла у його телефоні подібне відео з TikTok.

Хоча TikTok просував інструменти, що мають допомогти людям обмежити час користування додатком або налаштувати контент, він надав неправильну інформацію про їхню ефективність, йдеться в позові.

У ньому міститься вимога врегулювати функції соціальної мережі і накласти на TikTok фінансові санкції.

Позови подані у 13 штатах і в окрузі Колумбія, де генеральний прокурор також звинуватив компанію у веденні неліцензійного бізнесу з переказу грошей через пропозицію «віртуальної валюти».

Крім того, штати Техас і Юта раніше подали подібні позови проти TikTok.

В опублікованій у вівторок заяві TikTok сказано: «Ми категорично не згодні з цими звинуваченнями, багато з яких вважаємо неточними і такими, що вводять в оману».

Читайте також: Південна Корея перевірить можливе порушення TikTok закону про персональні дані

Як повідомляв Укрінформ, Європейський регулятор оштрафував TikTok на 368 мільйонів доларів за неспроможність захистити конфіденційність даних дітей.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Причиною агресії РФ є жага Путіна до влади, а не прагнення України до свободи — фон дер Ляєн

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua