Goodnews.ua


У МЗС Туреччини пропонують створити «мирну платформу» для завершення війни в Україні

Июль 06
17:54 2024


Туреччина пропонує створити “мирну платформу” з високим рівнем участі, аби запобігти поглибленню поляризації у війні Росії проти України.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан сказав на засіданні Ради міністрів закордонних справ Організації тюркських держав у Шуші, Азербайджан, повідомляє Укрінформ із посиланням на телеканал NTV.

“Війна в Україні, яка триває третій рік, на деякий час перетворилася на проксі-війну. У нинішньому стратегічному ландшафті жодна зі сторін не має пріоритету, крім збільшення озброєнь і дотримання більш агресивної військової позиції”, — сказав міністр.

За його словами, Туреччина вважає: щоб покласти край війні, зусилля щодо постійного миру повинні реалізовуватися на ширшій основі.

“Необхідно створити мирну платформу, яка б запобігла поглибленню поляризації, мала високий рівень участі і представництва, а також пріоритет дипломатії. Як країни, які постраждали від різних вимірів війни, ми повинні працювати разом у цьому напрямку з додатковим баченням”, — сказав Фідан.

Раніше, під час зустрічі ШОС в Астані, президент Туреччини наголосив на готовності країни зробити свій внесок у закінчення російсько-української війни.

Читайте також: Саміт ШОС в Астані: «танцюють всі»… окрім Росії

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на зустрічі з главою Кремля Володимиром Путіним заявив про можливість справедливого миру у війні Росії проти України, який може задовольнити обидві сторони, та готовність Туреччини закласти основу для консенсусу спочатку шляхом припинення вогню, а згодом — досягнення миру.

Фото: Getty Images

Share

Статьи по теме

Останні новини

Бавария установила огромный ценник на свою звезду

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua