Goodnews.ua


У країнах Африки за тиждень мавпячою віспою заразилися 1200 людей

Август 18
17:00 2024


У країнах Африки за тиждень зареєстрували 1200 нових випадків вірусної інфекції mpox, також відомої як мавпяча віспа або віспа мавп.

Про це йдеться у звіті Агентства охорони здоров’я Африканського союзу (CDC), передає Укрінформ.

Зазначається, що аналіз охоплює період з 9 по 16 серпня. Нові випадки за тиждень зафіксували у п’яти країнах Африканського союзу – Бурунді, ЦАР, ДР Конго, Нігерії та Руанді. Також повідомляється, що 24 людини померли.

Загалом з початку року було зафіксовано 18 737 випадків зараження у 12 країнах Африканського союзу, 541 особа померла.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня ВООЗ оголосила, що швидке поширення mpox (віспи мавп) в африканських країнах є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

Цього тижня у Швеції та Пакистані підтвердили перші випадки важчої форми мавпячої віспи — важкої вірусної інфекції, яка поширюється через близький контакт.

Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC) попередив про високу імовірність виявлення у країнах ЄС випадків важчої форми мавпячої віспи, яка зараз циркулює в Африці.

Читайте також: В Україні нині не зафіксували випадків мавпячої віспи

ECDC зазначає, що симптоми зазвичай з’являються через 6-13 днів після інфікування і проявляються у вигляді лихоманки, головного болю, висипу, виразок і болю в м’язах. Більшість людей відчували легкі або помірні симптоми з подальшим повним одужанням, але особи з ослабленим імунітетом були в групі підвищеного ризику.

Share

Статьи по теме

Останні новини

«Лучше играть на пустом стадионе»: Вингер сборной Чехии раскритиковал своих болельщиков за матч с Украиной

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua