Goodnews.ua


У Києві затримали посадовця, який за $3 тисячі видавав акти про фіктивну дезінфекцію

Август 13
05:54 2024


Про це повідомила поліція Києва у Фейсбуці, передає Укрінформ.
Викрили корупційну схему, до організації якої причетні посадові особи столичного управління Держпродспоживслужби, оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві та слідчі слідчого управління поліції Києва.

Функціонування корупційної схеми налагодив начальник одного з відділів. За винагороду він обіцяв посприяти у видачі акту, який необхідний для подальшої роботи підприємств.

Зокрема посадовець просив три тисячі доларів неправомірної вигоди за проведення обробки виробничих приміщень від комах та гризунів без фактичного виїзду на об’єкт. Про проведені роботи складалися фіктивні документи та видавався відповідний акт.

Під час отримання другої частини від обумовленої суми – 1 000 доларів — поліцейські затримали начальника відділу управління Держпродспоживслужби в місті Києві. Раніше він отримав 2 000 доларів.

Посадовця затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою) та повідомили про підозру. Йому інкримінують вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Справа про хабар у $500 тисяч: ВАКС арештував довірену особу Хейла та очільника енергокомпанії

Підозрюваному загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, заступника міністра енергетики затримали на хабарі у пів мільйона доларів.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Барселона хочет усилить оборону своим воспитанником

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua