Goodnews.ua


У чотирьох областях України затримали сімох торговців «трофейною» зброєю

Октябрь 21
16:36 2024


Служба безпеки та Національна поліція запобігли незаконному продажу трофейного озброєння та боєприпасів у чотирьох регіонах України.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

«Під час комплексних заходів у Дніпрі, а також у Закарпатській, Тернопільській та Житомирській областях затримано 7 підпільних торгівців зброєю. Серед вилученого у фігурантів – російські гранатомети «Шмель», автомати Калашникова та понад 3 кг вибухівки», — поінформували у спецслужбі.

Зокрема, у Дніпрі затримано місцевого підприємця, який нелегально вивозив трофейну зброю з районів колишніх боїв на східному фронті, щоб продати криміналітету. Фігурант обладнав схрон для зброї на території своєї СТО.

На Закарпатті на гарячому затримано 50-річного мешканця Берегова, який намагався підпільно продати автоматичну зброю, бойові гранати та велику партію тротилу. Все це зловмисник ховав у підземному тайнику, який облаштував у лісі поблизу свого будинку.

Читайте також: СБУ викрила агента РФ, який коригував ракетні удари по Кіровоградщині

Правоохоронці на Тернопільщині викрили двох ділків, які на спеціалізованих інтернет-форумах пропонували придбати трофейну зброю. «Замовникам» товар відправляли поштою як автозапчастини.

На Житомирщині у нелегальній торгівлі зброєю викрито трьох мешканців Коростеня, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки. Фігуранти вивозили засоби ураження з місць колишніх боєзіткнень на сході України, де перебували як «волонтери», а потім продавали.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 7 років ув’язнення.

Читайте також: СБУ викрила російського агента, який шпигував за Силами оборони на Куп’янському напрямку

Як повідомлялося, на Миколаївщині поліцейські перекрили міжрегіональний канал збуту, учасники якого торгували наркотиками, зброєю та вибухівкою.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Усик отказался от соцсетей на время тренировочного лагеря перед реваншем с Фьюри

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua