Goodnews.ua


Трамп шукає прихильників в індустрії криптовалют

Июль 28
02:27 2024


Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп розкритикував віцепрезидентку Камалу Гарріс за підхід нинішньої адміністрації до регулювання криптовалют і пообіцяв їхнім прихильникам всіляке сприяння індустрії цифрових активів.

Як передає Укрінформ з посиланням на Politico, про це Трамп заявив у суботу, виступаючи на конференції Bitcoin 2024 у Нешвіллі штату Теннессі.

Він намагався прив’язати Гарріс до жорстких заходів регулювання цього ринку, до яких вдається адміністрація президента Джо Байдена. Хоча віцепрезидентка не висловлювала позицію з цього приводу, Трамп оголосив, що вона «проти криптовалют».

Експрезидент пообіцяв низку кроків, спрямованих на розвиток цієї індустрії. Серед них – створення урядом запасів біткоїнів, заснування криптоконсультативної ради, призначення прихильного до криптовалют голови Комісії з цінних паперів і бірж, заборона Федеральній резервній системі створювати власну цифрову валюту.

«Я обіцяю біткоїн-спільноті, що в день, коли я прийму присягу, антикрипто-хрестовий похід Джо Байдена і Камали Гарріс закінчиться, – проголосив він. – У той момент, коли я прийму присягу, переслідування припиняться, і закінчиться боротьба проти вашої індустрії».

«Репресії адміністрації Байдена – Гарріс проти криптовалют і біткоїна неправильні, і це дуже погано для нашої країни», – заявив він.

Трамп пообіцяв звільнити голову Комісії з цінних паперів і бірж Гері Генслера, який провів низку гучних криптовалютних розслідувань і попередив, що торгівля цифровими активами створює великі ризики для інвесторів.

Читайте також: Багато республіканців невдоволені, що Трамп обрав Венса своїм віцепрезидентом — ЗМІ

Кандидат від республіканців також має намір проводити політику підтримки стейблкоїнів – криптовалюти, прив’язаної до інших активів, таких як долар.

«У нас будуть правила, але відтепер їх писатимуть люди, які люблять вашу галузь, а не ненавидять її», – сказав він.

Зазначається, що виступ Трамп був зустрінутий бурхливими оплесками.

Сам Трамп раніше скептично ставився до криптовалют. У 2019 році він писав, що «не є фанатом біткоїна та інших криптовалют, які не є грошима, а їхня вартість є дуже мінливою і базується на повітрі».

Фото: Jon Cherry/Getty Images

Share

Статьи по теме

Останні новини

12-й игрок: Фанат попытался пополнить состав сборной Англии перед матчем с Ирландией

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua