Goodnews.ua


Суд у Бангладеш скасував урядові квоти, які спричинили протести з масовими жертвами

Июль 22
03:11 2024


Верховний суд Бангладеш скасував більшість квот на державні посади, які спровокували жорстокі студентські протести по всій країні, внаслідок чого загинули понад 100 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Згідно з рішенням суду, тепер 93% працівників у державному секторі повинні прийматися на роботу за необхідними якостями, 5% місць — для членів сімей ветеранів війни за незалежність країни. Решта 2% зарезервовані для людей з етнічних меншин або з обмеженими можливостями.

Міністр юстиції Анісул Хук уже привітав рішення Верховного суду.

Проте наразі незрозуміло, як відреагують самі протестувальники. Принаймні один студентський лідер вже закликав продовжити демонстрації.

Зазначається, що раніше третина робочих місць у державному секторі у Бангладеш була зарезервована для родичів ветеранів війни за незалежність країни від Пакистану в 1971 році.

Хоча система цих квот була скасована в 2018 році урядом прем’єр-міністерки Шейх Хасіни Вазед, минулого місяця суд нижчої інстанції її відновив​​, що викликало протести в країні.

Нині вже офіційно відомо про 115 загиблих, проте місцеві ЗМІ повідомляють про значно більшу кількість жертв. Тільки у п’ятницю загинули щонайменше 50 осіб.

Читайте також: У М’янмі заборонили чоловікам призовного віку виїжджати за кордон

Деяких лідерів протестів затримали, у той час, як інші вимагають справедливості щодо загиблих під час протестів.

Під час заворушень також сталися підпали урядових будівель, поліцейських КПП і столичного метро, ​​яке, за словами глави МВС, «залишилося неробочим».

Згорілі автомобілі також можна побачити в більшості районів столиці країни Дакки.

Як повідомляв Укрінформ, у Бангладеш на студентських протестах проти урядових квот на робочі місця цього тижня загинули щонайменше 105 осіб.

Фото: EPA 

Share

Статьи по теме

Останні новини

У Павлограді унаслідок атаки РФ зросла кількість поранених до 64, один загиблий

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua