Goodnews.ua


США, Південна Корея і Японія й далі зміцнюватимуть співпрацю у сфері безпеки

Август 18
08:56 2024


Лідери Сполучених Штатів, Південної Кореї і Японії привітали досягнення їх тристороннього співробітництва в галузі безпеки після першого саміту в Кемп-Девіді рік тому та пообіцяли зміцнювати зв’язки в широкому діапазоні сфер.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів трьох країн. оприлюдненій Білим домом, передає Укрінформ.

«Ми підтверджуємо нашу прихильність посиленню співпраці у сфері безпеки, що базується на міцних альянсах США і Японії та США і Південної Кореї, а також готові поглиблювати узгодженість наших спільних економічних і технологічних пріоритетів та покращувати координацію наших глобальних ініціатив», — зазначається в документі, підписаному Джо Байденом, Юн Сок Йолем та Фуміо Кішідою.

Лідери відзначили ключові досягнення у сфері безпеки, серед яких запуск у червні тристоронніх багатогалузевих навчань «Край свободи» (Freedom Edge) та підписання минулого місяця Тристоронньої рамкової угоди про співробітництво в галузі безпеки.

Вони окремо відзначили зусилля спільної робочої групи трьох країн із протидії незаконному отриманню Північною Кореєю фінансування для своїх програм зброї масового знищення за допомогою кіберзлочинності та інших незаконних засобів.

«Ми сповнені рішучості підтримувати мир і стабільність в Індо-Тихоокеанському регіоні, залишатися єдиними в нашому спільному баченні та бути готовими протистояти найбільшим світовим загрозам у галузі безпеки», — ідеться у заяві.

Три лідери наголосили на їх непохитній вірі у те, що співпраця між Сполученими Штатами, Республікою Корея та Японією є необхідною для вирішення сучасних викликів і закладе основу для процвітаючого майбутнього.

Читайте також: Пентагон уважно стежить за співпрацею Росії з Іраном, КНДР і Китаєм — речник

Як повідомлялося, 18 серпня 2023 року в Кемп-Девіді (штат Меріленд, США) відбувся перший саміт за участі президентів Сполучених Штатів і Республіки Корея та прем’єр-міністра Японії, за підсумками якого вони домовилися про побудову системи тристороннього політичного, військового та економічного співробітництва для протидії зростаючим безпековим загрозам в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема, від агресивної військової активності Китаю і Росії та розвитку ракетно-ядерної програми Північної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Південна Корея із 19 по 29 серпня проведуть масштабні військові навчання на Корейському півострові за участі всіх видів військ, метою яких є зміцнення готовності їх сил до протидії новим військовим загрозам з боку КНДР.

Share

Статьи по теме

Останні новини

«Лучше играть на пустом стадионе»: Вингер сборной Чехии раскритиковал своих болельщиков за матч с Украиной

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua