Goodnews.ua


США й Британія атакували позиції хуситів в Ємені — ЗМІ

Октябрь 04
20:58 2024


У п’ятницю, 4 жовтня, американські та британські військові завдали ударів по більш ніж десятку об’єктів хуситів в Ємені.

Як передає Укрінформ, інформацію про це AP підтвердили американські чиновники.

Військова авіація та військові кораблі завдали ударів по позиціях хуситів, яких підтримує Іран, приблизно в п’яти місцях.

Місцеві ЗМІ повідомили про удари по аеропорту в великому портовому місті Ходейди, і району Катхейба, де розташована військова база, контрольована хуситами. Також повідомляється про удари по району Сейяна в столиці Сані та по об’єктах у провінції Дамар. Також є інформації про авіаудари по об’єктах в провінції Байда, що на південному сході від Сани.

Видання нагадує, що минулого тижня хусити взяли на себе відповідальність за «атаку на американські військові кораблі». Було випущено кілька балістичних і протикорабельних крилатих ракет і два безпілотники по трьох американських кораблях, які прямували через протоку Баб-ель-Мандеб, але, за словами офіційних осіб США, усі вони були перехоплені есмінцями ВМС.

Читайте також: США занепокоєні, що Росія може передати ракети єменським хуситам

Як повідомляв Укрінформ, США запровадили обмеження проти компаній та фізичних осіб в Ірані й Китаї, а також суден, зареєстрованих у Габоні й Росії, які забезпечували незаконні поставки хуситам компонентів, необхідних для розгортання ракет і БПЛА.

Фото: Lee Goddard / UK Ministry of Defense

Share

Статьи по теме

Останні новини

Рома продлит контракт с Шомуродовым

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua