Goodnews.ua


США готові вжити заходів у разі спроби Росії вплинути на президентські вибори — Держдеп

Июнь 25
21:36 2024


Сполучені Штати залишаються пильними до російської загрози й готові вжити відповідних заходів у разі спроб Росії вплинути на результати президентських виборів у листопаді цього року.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця помічника державного секретаря США у справах Європи та Євразії Соната Коултер під час пресконференції у вівторок у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні.

«Ми задокументували їхні спроби вплинути на президентські вибори в США в 2016 році. Ми залишаємося пильними до російської загрози і продовжуватимемо стежити за ситуацією та вживатимемо відповідних заходів, рухаючись уперед», — прокоментувала Коултер питання кореспондента агентства, чи спостерігають у Держдепі спроби Росії вплинути на результат президентських виборів у США у листопаді.

Вона також вказала на те, що Кремль намагається посіяти плутанину і поглибити розбіжності в суспільствах країн Заходу, зокрема, в Європі.

Читайте також: У Держдепі США назвали Росію стійкою глобальною загрозою

«Доброю новиною є те, що після нещодавніх виборів до Європейського парламенту дехто пророкував лавиноподібне зростання кількості голосів партій, які, можливо, є скептиками європейського проєкту. Але за результатами виборів ми побачили, що проєвропейський центр переміг. Тому я думаю, що це важливо відзначити», — заявила представниця Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в публікації Bloomberg із посиланням на представників Офісу директора національної розвідки США зазначалося, що дедалі більше ворогів США – на чолі з Росією – прагнуть вплинути на президентські вибори 2024 року за допомогою найнятих комерційних фірм, а також використання ШІ, у тому числі, щоби підірвати підтримку України з боку США.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Нагельсманн — о формате Евро: Для небольших стран важно участвовать в таком большом турнире

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua