Goodnews.ua


Справа про хабар у $500 тисяч: ВАКС арештував довірену особу Хейла та очільника енергокомпанії

Август 12
21:49 2024


Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи для довіреної особи колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла і очільника енергетичної компанії, які фігурують у справі про хабар у 500 тисяч доларів.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

«12 серпня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжні заходи до заступника міністра енергетики, його довіреної особи та очільника енергетичної компанії з Миколаївської області, яких напередодні затримали на одержанні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району», — зазначається у повідомленні.

За інформацією САП, ВАКС застосував до довіреної особи уже колишнього заступника міністра енергетики запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 65 млн грн застави. Очільнику енергетичної компанії суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі 7 млн грн.

У разі внесення застави на цих осіб будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки, серед яких: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, суду; не відлучатися за межі визначених областей без дозволу слідчого, прокурора, суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі і свідками; здати на зберігання до відповідних органів держвлади свої паспорти для виїзду за кордон; носити електронний браслет.

Читайте також: Рекордний хабар Насірову: ВАКС арештував одного з фігурантів

Як повідомлялося, СБУ та НАБУ затримали заступника міністра енергетики на хабарі у пів мільйона доларів.

Кабінет міністрів ухвалив рішення звільнити з посади заступника міністра енергетики Олександра Хейла.

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про застосування до уже колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 жовтня 2024 року та можливістю внесення застави у розмірі 25 мільйонів гривень.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Барселона хочет усилить оборону своим воспитанником

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua