Goodnews.ua


Спекуляція на українському горі: МЗС відреагувало на заяви прем’єра Грузії

Октябрь 10
16:11 2024


Міністерство закордонних справ України засудило чергові спроби керівництва Грузії втягнути Україну у внутрішньополітичні процеси напередодні парламентських виборів.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства щодо заяви премʼєр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе про те, що політична реклама з використанням зображень наслідків війни РФ проти України «оголила правду», передає Укрінформ.

«Вважаємо ганебним використання партією «Грузинська мрія» зображень безжальної війни Росії проти України в своїй політичній рекламі. Нахабна спекуляція на українському горі оголила правду про владну партію Грузії, яка полягає у повній зневазі до українського народу та готовності заради політичних балів завдавати непоправної шкоди традиційно дружнім відносинам між українським і грузинським народами», — заявили у МЗС.

Як підкреслили у зовнішньополітичному відомстві, викликають здивування наполегливі намагання чинної влади Грузії стерти з пам’яті грузинського народу численні злочини Росії, які вона вчинила і продовжує вчиняти на тимчасово окупованих територіях Грузії та України.

Читайте також: В ОП відреагували на слова прем’єра Грузії про війну в Україні

Крім того, за словами дипломатів, напередодні великого православного свята Мцхетоба-Светицховлоба, яке відзначатиметься в Грузії 14 жовтня, особливе обурення викликає зображення в політичній рекламі зруйнованих російськими воєнними злочинцями українських релігійних святинь.

«З прикрістю констатуємо, що мавпуючи підходи Росії до обмеження участі громадянського суспільства та правозахисних організацій в забезпеченні демократичного розвитку країни та підтриманні конкурентного виборчого середовища, грузинський уряд перетворився на ксерокс Кремля», – заявляють у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що відмова грузинської влади підтримувати міжнародні санкції проти РФ, відновлення прямого повітряного сполучення з Росією, скасування введеного на початку 2000-х років візового режиму й активізація двосторонньої торгівлі з РФ «повернули Грузію у формат економічної та політичної залежності від Москви».

«Україна вкотре закликає уряд Грузії утримуватись від втягування нашої держави та громадян України у внутрішньополітичні процеси Грузії, а також від блазнювання на крові та стражданнях українського народу. Сподіваємось, що парламентські вибори в Грузії пройдуть у мирний та демократичний спосіб, а грузинський народ продовжить стратегічний курс на приєднання до ЄС та НАТО», – ідеться у заяві.

Читайте також: МЗС засудило використання у передвиборчій рекламі в Грузії фото зруйнованих українських міст

Як повідомлялося, у Тбілісі з’явилися передвиборчі банери правлячої партії «Грузинська мрія» із зображенням міст, будівель і храмів, знищених унаслідок вторгнення РФ в Україну, і написом «Ні війні!».

У цьому зв’язку прем’єр-міністр Іраклій Кобахідзе заявив, що у жителів Грузії не було інформації про те, що відбувається в Україні, а передвиборчі банери його партії «оголили» правду про це.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Росія вже пошкодила майже 300 об’єктів портової інфраструктури — Кулеба

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua