Goodnews.ua


Спецслужби США звинуватили Іран у кібератаках на виборчі команди Трампа, Байдена і Гарріс

Август 20
05:20 2024


Американські спецслужби заявили, що Іран скоїв хакерське втручання у внутрішнє листування команди кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа та намагався зламати сервери штабу Джо Байдена й Камали Гарріс.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The New York Times.

«Іран прагне розпалити розбрат і підірвати довіру до наших демократичних інститутів», – зазначається у спільній заяві ФБР, Офісу директора національної розвідки й Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури.

Наголошується, що Тегеран «продемонстрував давню зацікавленість у використанні суспільної напруженості за допомогою різних засобів».

У спільній заяві не міститься жодних деталей про атаки, а також про те, звідки стало відомо про відповідальність Ірану.

Читайте також: Іран використовував ChatGPT, щоб вплинути на президентські вибори у США — OpenAI

Американські спецслужби висловили впевненість, що іранці використовували «соціальну інженерію», аби ввести в оману осіб, котрі мають прямий доступ до внутрішніх комунікацій президентських кампаній в обох партіях.

«Важливо зазначити, що цей підхід не є новим, – пояснили представники розвідки. – Іран і Росія застосовували цю тактику не тільки в США під час нинішніх і попередніх федеральних виборів, а й в інших країнах світу».

Як зазначається, правоохоронці розслідували спробу проникнення в акаунти, пов’язані з президентською кампанією демократів, проте немає ознак того, що ці зусилля були успішними.

Тиждень тому ФБР підтвердило, що розслідує «кібервтручання у виборчу кампанію». Перед тим Трамп заявив, що Іран націлився на його кампанію.

Читайте також: ФБР розслідує імовірні хакерські атаки Ірану на штаби Трампа і Байдена-Гарріс

Радник кандидата від республіканців Роджер Стоун повідомив, що його поштові скриньки зазнали втручання.

Як повідомляв Укрінформ, команда Трампа заявила, що її внутрішнє листування зазнало зовнішнього втручання. Це зʼясувалося після того, як видання Politiko почало отримувати електронні листи з анонімного акаунта з документами штабу Трампа.

Share

Статьи по теме

Останні новини

АРМА шукає оцінювачів та управителів для арештованого майна Павла Фукса

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua