Goodnews.ua


Ситуація в Газі та на кордоні з Ліваном: міністр оборони Ізраїлю проведе переговори у Вашингтоні

Июнь 24
05:15 2024


Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант прилетів до Вашингтона для проведення, за його словами, «критично важливих» переговорів щодо бойових дій з ХАМАСом у Газі й «Хезболлою» в Лівані.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Guardian, Галант у супроводі заступника начальника штабу Армії оборони Ізраїлю зустрінеться з міністром оборони США Ллойдом Остіном, а також державним секретарем Ентоні Блінкеном і спеціальним посланцем президента США Амосом Хохштейном.

«Під час цих зустрічей я планую обговорити розвиток подій у Газі й Лівані… – сказав Галант. – Ми готові до будь-яких дій у Газі, Лівані та інших регіонах».

Візит Галанта відбувся в той час, коли прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що адміністрація Байдена керує «різким падінням» поставок озброєнь до Ізраїлю в останні місяці.

У своїй недільній заяві Нетаньягу підтвердив намір продовжувати війну в Газі, поки там залишається ХАМАС.

«Близько чотирьох місяців тому відбулося різке скорочення поставок озброєнь, що надходять зі США до Ізраїлю. Ми отримували всілякі пояснення, але… ситуація здебільшого не змінювалася», – сказав він у неділю на засіданні Кабінету міністрів. Проте, за його словами, конфлікт зі США через затримки з поставками зброї буде вирішено найближчим часом.

Читайте також: Поблизу Рафаха обстріляли наметовий табір біженців, Ізраїль заперечує причетність

На тлі побоювань, що бойові дії з «Хезболлою» можуть перерости в більш масштабну війну, лідер угруповання Хасан Насралла неодноразово погрожував, що його рух завдасть ударів по всій території Ізраїлю.

Ситуація на короні погіршилася цього місяця після того, як завдяки ізраїльському авіаудару на півдні Лівану було ліквідовано високопоставленого військового командира «Хезболли».

Бойовики у відповідь випустила сотні ракет і ударних дронів по північному Ізраїлю.

Ізраїльські офіційні особи пригрозили воєнним наступом на Ліван, якщо не буде досягнуто домовленості про припинення вогню й відтіснення «Хезболли» від кордону.

Фото: Hadas Parush/FLASH90

Share

Статьи по теме

Останні новини

Стало известно, почему Барселона назначила Флика вместо Хави

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua