Goodnews.ua


Сирський привітав мусульман зі святом: Бажаю зустріти наступний Курбан-Байрам у мирній Україні

Июнь 16
13:41 2024


Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський побажав мусульманам України наступного року зустрічати Курбан-Байрам з перемогою у мирній країні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці.

Сирський привітав українських воїнів-мусульман зі святом Курбан-Байрам — одним із двох найбільших свят ісламського року. 

«Мої щирі вітання насамперед тим воїнам, які у ці святкові для них хвилини дають відсіч російським окупантам на фронті і не можуть розділити радість свята зі своїми родинами. Я щиро вдячний вам за вашу жертовність і служіння», — зазначив головнокомандувач. 

За його словами, свято Курбан-Байрам або ж свято жертвопринесення символізує готовність до самопожертви заради найвищих ідеалів і цінностей, символізує стійкість і терпіння на шляху служіння найвищій меті, вірність тим ідеалам, які надані Всевишнім.

«У Священному Корані сказано: «Молися Господу своєму та жертвуй!». Ці слова є чітким дороговказом для всіх мусульман, як найкращим чином поєднувати повсякденне життя зі служінням Всевишньому. Нині кожен з вас жертвує себе і своє служіння ближнім, адже ви захищаєте їх від агресивної війни», — підкреслив Сирський. 

Він висловив щиру вдячність кожному мусульманину України, який від самого початку російської агресії добровільно став на захист Української держави і всього українського народу. Військовослужбовці-мусульмани поруч зі своїми побратимами та посестрами інших віросповідань боронять батьківщину.

«У ці святі для кожного мусульманина дні Курбан-Байраму, коли всі вірні збираються за святковим столом, відвідують друзів та близьких, відвідують і могили предків та друзів, я хочу закликати згадати пам’ять кожного воїна-мусульманина, які віддали свої життя за України. Дякую кожному батьку і матері за їхніх мужніх синів і дочок, які не зганьбили, а прославили подвигом свій рід! Вічна слава цим хоробрим людям!», — заявив головнокомандувач ЗСУ. 

«Вітаю усіх мусульман України зі святом! Бажаю, щоб у наступному році ми зустрічали Курбан-Байрам з українською Перемогою у мирній Україні!» — наголосив Сирський.

Читайте також: Сирський показав, як Сили оборони виявляють та знищують позиції військ РФ

Як повідомлялось, Курбан-Байрам — свято жертвопринесення, одне з двох головних свят мусульман.

Під час Курбан-Байраму узвичаєно відвідувати могили предків, робити візити до друзів, подарунки. 

До ритуалу свята свята входить особлива молитва, під час якої кожен мусульманин зобов’язаний зарізати вівцю, корову чи верблюда, до того кров тварини обов’язково повинна збризнути землю, що є даниною родючості землі.

Share

Статьи по теме

Останні новини

На прикордонні Сумщини вночі та зранку пролунали 40 вибухів

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua