Goodnews.ua


Штати планують посилити функції свого військового командування в Японії — ЗМІ

Март 25
06:48 2024


Вашингтон і Токіо в рамках посилення оборонного співробітництва планують розширити функції командування Збройних сил США в Японії.

Про це з посиланням на дипломатичні джерела повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Очікується, що дві країни оголосять про подальші кроки зі зміцнення військового союзу у квітні на саміті їхніх лідерів у Вашингтоні.

Наразі деталі майбутнього рішення не розкриваються, але воно може стати черговим кроком до зміцнення оборонних зв’язків союзників в умовах, коли безпекове середовище в Азії стає нестабільним на тлі намірів Китаю щодо Тайваню та розробок ракетної і ядерної зброї в Північній Кореї.

Читайте також: У США вважають, що Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року

Вашингтон і Токіо також працюють над посиленням можливостей реагування. Зокрема, отримання Японією можливостей завдавати ударів по ворожих базах, що передбачає передачу їй американської далекобійної зброї.

За даними співрозмовників Kyodo, зустріч прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні запланована на 10 квітня.

Читайте також: США та Японія обговорюють оборонну співпрацю з метою допомоги Україні — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Кішіда заявив, що його уряд працюватиме над зміцненням оборонного та дипломатичного потенціалу Японії задля збереження миру.

Share

Статьи по теме

Останні новини

В Україні готуватимуть фахівців у галузі штучного інтелекту

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua