Goodnews.ua


Шмигаль закликав місцеву владу подвоїти зусилля у підготовці до опалювального сезону

Август 20
17:27 2024


Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав представників місцевої влади подвоїти зусилля у підготовці до опалювального сезону, аби завершити її за два місяці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому Шмигаль наголосив на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, що проходить у Кропивницькому.

«У нас є близько двох місяців, щоб завершити всю роботу з підготовки до опалювального сезону. Тому завдання на місцях – подвоїти зусилля та увагу до цього питання», — сказав він.

Шмигаль зауважив, що уряд зі свого боку продовжує комплексну підготовку енергетики до зими. Він нагадав, що вже ухвалені рішення щодо розширення переліку об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання, окрім об’єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання, водовідведення, лікарень. Зокрема, не відключатимуть від світла населені пункти й об’єкти у 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та у 20 кілометрах прифронтової зони.

Читайте також: Президент поставив три завдання на Конгресі місцевих та регіональних рад

Також вже почав діяти закон про безмитне ввезення енергообладнання, зазначив Шмигаль, додавши, що, зокрема, усунуто обмеження при його розмитненні і при ввезенні. Окрім цього, для споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень.

«Ухвалили рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах, аби зробити автономними якомога більше з них. Виділяємо додаткові сотні мільйонів гривень на відновлення, модернізацію та розбудову вже наявних енергетичних потужностей»,- додав Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що уряд також посилює захист енергооб’єктів від ворожих атак.

Читайте також: Нафтогаз активно готується до проходження опалювального сезону — Чернишов

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики, щоб до 2030 року довести частку «зеленої» енергетики у валовому кінцевому споживанні до 27%.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Барселона полностью рассчиталась с Боруссией Д за Дембеле

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua