Goodnews.ua


Ще двох «волонтерів» із Криму підозрюють у допомозі російській армії — прокуратура АРК

Май 25
02:52 2024


«За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру двом громадянам України, які систематично допомагають армії ворога. Їхні дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі», — йдеться у повідомленні.

Прокуратурою встановлено, що у 2022-2023 роках підозрювані почали на території півострова «благодійну діяльність», спрямовану на підтримку збройних формувань держави-агресора.

Читайте також: До суду передали справу ексзаступника голови СБУ часів Януковича

Одна з підозрюваних – керівниця окупаційного ТОВ «Новацентр К» — у жовтні 2022 року організувала збір 10 тисяч комплектів бронезахисту, кирок, лопат та двоповерхових ліжок для збройних сил РФ, які беруть активну участь у військових діях проти України.

Інший «волонтер» співпрацював з окупаційною головою виконавчого комітету проросійської громадської організації «Народний фронт у Криму», обвинувальний акт щодо якої вже скеровано до суду. Зокрема, у 2023 році неодноразово передавав їй матеріальні ресурси (дизельний генератор, ретранслятор для персонального зв’язку, антени для рацій, морський контейнер, електричне обладнання, автомобільні акумулятори тощо) для потреб окремих підрозділів ЗС РФ.

Як повідомлялося, наразі оголошено підозру у вчиненні пособництва державі-агресору 23 громадянам України, обвинувальні акти щодо 9 з них розглядаються судами.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Сербия — Англия 0:1 Видео гола и лучших моментов матча

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua