Goodnews.ua


СБУ затримала на хабарях одного з головних податківців Києва

Июль 12
13:07 2024


Служба безпеки України викрила на корупції виконуючого обовʼязки заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як зауважили у спецслужбі, за матеріалами справи, посадовець причетний до вимагання неправомірної вигоди від столичних підприємців.




Фото: СБУ

«Задокументовано як фігурант одержував хабарі від директора київської компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом. В обмін на грошову «винагороду» чиновник обіцяв підприємцю надати ліцензії на продаж пального. Для комунікації з очільником компанії та передачі хабаря посадовець залучив свого знайомого», — йдеться в повідомленні.

Фото: СБУ

СБУ задокументувала одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди і затримала його разом із посередником під час передачі другого «траншу».

Обом затриманим оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Суд заочно заарештував олігарха Жеваго у справі Князєва

В СБУ зауважили, що проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ та НАБУ викрили на корупції високопосадовця ПрАТ «НЕК «Укренерго», який організував закупівлю бронежилетів для працівників компанії.

Перше фото ілюстративне

Share

Статьи по теме

Останні новини

Дубль Иммобиле помог Бешикташу одержать разгромную победу в Суперкубке Турции

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua