Goodnews.ua


Саміт миру створив передумови для припинення мови ультиматумів з боку Росії — Кулеба

Июнь 21
00:35 2024


Глобальний саміт миру у Швейцарії створив передумови, щоб переговори з Росією не відбувалися шляхом поступок з боку України.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі марафону «Єдині новини».

«Самітом миру ми створили передумови для того, щоби Росія вела переговори не мовою ультиматумів, а добросовісно, щоби ці переговори не відбувалися за рахунок поступок з боку України», — сказав він.

Кулеба нагадав, що з 2014 року до 2022 року відбулося 200 раундів переговорів з Російською Федерацією у різних форматах — і у нормандському, і в мінському. За його словами, Росія скрізь «руйнувала процес: люди годинами розмовляли, а зрештою нічого не виходило».

«РФ завертала процес у такий бік, щоб шлях до миру йшов через поступки, зроблені Україною. Ми цей урок вивчили. І зараз ми цих помилок не повторюємо. Ми сформували коаліцію, і Росія побачила, що її ультиматуми не працюють, що Україна користується підтримкою не лише Європи та Америки — на нашому боці набагато більше країн», — сказав він.

Читайте також: Саміт миру у Швейцарії переконує у дієвості «африканської стратегії» України — Кулеба

Очільник МЗС додав, що Саміт став кроком до миру, однак попереду Україні належить пройти довгий шлях.

Як повідомляв Укрінформ, 15-16 червня у Швейцарії пройшов Глобальний саміт миру, ініційований Україною. У ньому взяли участь понад 100 країн і організацій з усього світу. Він був зосереджений на питаннях, визначених в Українській формулі миру, включно з ядерною та продовольчою безпекою, а також на поверненні дітей та інших гуманітарних питаннях.

Фото: ELTA / ANDRIUS UFARTAS

Share

Статьи по теме

Останні новини

Лидер Вереса — о голе в ворота Шахтера: Сбылась мечта моей жизни

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua