Goodnews.ua


Сальдо заочно оголосили нову підозру — через крадене зерно

Август 15
12:20 2024


Правоохоронці заочно оголосили підозру у викраденні майже трьох тисяч тонн українського зерна колишньому депутату Херсонської міської ради, нині – псевдогубернатору Херсонської області Володимиру Сальдо.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що після того, як у 2022 році росіяни призначили фігуранта «керівником» на захопленій території Херсонщини, він здійснював тиск на представників місцевого бізнесу та сприяв захопленню і пограбуванню підприємств.

Восени того ж року підозрюваний наказав створити тимчасову адміністрацію на захопленому акціонерному товаристві «Херсонський комбінат хлібопродуктів» – підприємстві, яке займалося зберіганням, доробкою, відвантаженням зернової продукції на морський, автомобільний і залізничний транспорт.

У сховищах комбінату зберігалися понад 30 тисяч тонн зернових і технічних культур, які належали різним суб’єктам господарювання.

Читайте також: Гендиректора окупаційної ТРК «Крим» засудили до 12 років ув’язнення

Діючи в інтересах військово-політичного керівництва Росії щодо привласнення майнових активів фізичних та юридичних осіб України, псевдогубернатор віддав наказ вивезти зерно з Херсона. Таким чином загарбники встигли трьома баржами переправити на підконтрольні території врожай ячменю 2021 року вагою понад 2,8 тисяч тонн і вартістю майже 15 млн гривень.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури підозрюваному інкримінується – порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, восени суд визнав Сальдо винним у держзраді, колабораціонізмі та запереченні збройної агресії РФ проти України. Йому призначили 15 років за ґратами з конфіскацією майна.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Honda dio – скутер, который понравится всем

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua