Goodnews.ua


Росіяни зруйнували та пошкодили на Чернігівщині 350 закладів соціальної інфраструктури

Июнь 28
00:03 2024


У Чернігівській області з початку повномасштабного вторгнення Росія пошкодила або зруйнувала 350 закладів соціальної інфраструктури.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова Чернігівської ОДА Вʼячеслав Чаус.

«Якщо казати про школи, дитячі садочки, лікарні, соціальну сферу, то більше 350 закладів були зруйновані або пошкоджені на Чернігівщині», — сказав він.

За словами Чауса, ворог продовжує руйнувати й зараз, постійно обстрілюючи, зокрема, прикордоння Чернігівщини. «За минулий рік понад 15 тис. снарядів ворог випустив по області, у цьому році вже майже 9 тисяч прилетіло на Чернігівщину», — підкреслив він.

Як додав голова ОВА, зараз триває відновлення обʼєктів соціальної інфраструктури коштом як державного, так і місцевого бюджетів, а також за рахунок донорської допомоги.

Читайте також: На Чернігівщині запрацював центр із розшуку зниклих безвісти за особливих обставин

«На сьогодні вдалося відновити понад 70% того, що було пошкоджено. Якщо точніше, то 52% вже відновлено і 20% знаходяться в стадії відновлення, там є фінансування, тривають роботи», — сказав Чаус.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Латвії ухвалив безоплатно передати Чернігівській регіональній дитячій лікарні медичне обладнання на суму 343 308 євро.

Фото ілюстративне / Телеграм В’ячеслава Чауса

Share

Статьи по теме

Останні новини

У Британії висловили «серйозне занепокоєння» ймовірним втручанням Росії у вибори

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua