Goodnews.ua


Росія вже пошкодила майже 300 об’єктів портової інфраструктури — Кулеба

Октябрь 10
18:12 2024


Останні місяці Росія цілеспрямовано здійснює атаки на портову інфраструктуру України і вже пошкодила або знищила майже 300 об’єктів.

Про це в Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба, передає Укрінформ.

«Цілями ворожих обстрілів у першу чергу є порти, цивільні судна та зерноховища. Так, за останні три місяці ворог здійснив майже 60 таких атак. Їх наслідком стало пошкодження та знищення майже 300 об’єктів портової інфраструктури, 177 транспортних засобів та 22 цивільних суден», — йдеться в повідомленні.

Крім того, постраждали 79 цивільних громадян, серед яких працівники портів, логістичних компаній та екіпажі суден.

Зазначається, що мета цих атак – зниження українського експортного потенціалу. Йдеться про свідоме провокування продовольчої кризи у тих частинах світу, які прямо залежать від постачання українського зерна. У першу чергу це позначається на державах Глобального Півдня та Європи. Понад 40 держав сьогодні отримують українське зерно – серед них Єгипет, Лівія, Туніс, Алжир, Китай, В’єтнам, Індонезія, Іспанія, Туреччина, Нідерланди.

Читайте також: Обстріли суден з українським зерном є атакою на глобальну продовольчу безпеку — речник ЄС

Віцепрем’єр закликав світове співтовариство посилити тиск на Росію, бо мовчання та бездіяльність лише посилюють безкарність ворога.

Як повідомлялося, в порту Одеси російськими балістичними ракетами були уражені два судна — одне з Панами, інше — з Палау. Атака на порт призвела до загибелі принаймні семи людей, ще 11 були поранені.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Чат-бот Meta зі штучним інтелектом став доступним ще у шести країнах

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua