Goodnews.ua


Росія надавала хуситам супутникові дані для ударів по суднах — ЗМІ

Октябрь 24
23:19 2024


Росія забезпечувала терористичні угруповання єменських хуситів супутниковими даними для наведення ракет і ударних безпілотників на судна у Червоному морі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням одразу на три джерела, передає Укрінформ.

«Росія надавала дані з цілевказанням для хуситів у Ємені, які на початку цього року атакували судна західних країн у Червоному морі за допомогою ракет і безпілотників», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, таким чином, Росія допомагала проіранському угрупованню атакувати «головну артерію світової торгівлі», а також посилити дестабілізацію регіону.

Читайте також: США ввели санкції проти мережі, яка постачала хуситам компонети до ракет та БпЛА

Видання вказує, що бойовики з Ємену, які почали свої атаки наприкінці минулого року через війну в Газі, використовували російські супутникові дані для ударів по морських об’єктах. Ці дані передавалися через представників іранського Корпусу вартових ісламської революції, які взаємодіяли напряму з угрупованнями хуситів.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні західні ЗМІ поширили інформацію про те, що Росія вела таємні переговори з хуситами щодо передачі їм протикорабельних ракет, а Іран виступав посередником у цьому процесі.

Фото: EPA

Share

Статьи по теме

Останні новини

Фенербахче и Манчестер Юнайтед поделили очки

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua