Goodnews.ua


РФ тримає у Чорному морі 10 кораблів, серед них — підводний човен з чотирма «Калібрами»

Октябрь 16
13:45 2023

У Чорному морі Росія тримає підводний ракетоносій з чотирма «Калібрами» на борту.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування “Південь” повідомило у Телеграмі.

“Корабельне угруповання ворожого недофлоту розгорнуто в кількості 11 одиниць, з них 1 – в Азовському, 10 – в Чорному морях. Саме в Чорному на бойовому чергуванні перебуває 1 підводний ракетоносій, споряджений до 4 ракет типу “Калібр”, – йдеться у повідомленні.

За даними командування, ворог протягом доби (з 7.00 до 7.00) наніс один ракетний удар ймовірно балістичною ракетою типу “Іскандер-М” по Кіровоградській області, п’ять авіаційних ударів із застосуванням 29 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів.

Читайте також: Росія попри санкції продовжує будувати військові кораблі — експерт

Внаслідок ударів пошкоджено 12 приватних будинків та приватний автомобіль. 

Жертв серед населення немає.

Вночі ворог вчергове завдав удари БПЛА типу “Shahed-131/136”, спрямувавши їх по різних регіонах України.

В зоні відповідальності оперативного командування “Південь” знищено п’ять БПЛА: по дві у Кіровоградській і Херсонській областях та одна — у Миколаївській.

«Загарбники продовжують застосовувати осколкові боєприпаси, скидаючи їх з дронів по населених пунктах правобережжя — в людних місцях, по автівках, подвір’ях .За минулу добу зафіксовано 11 таких скидів. Люди не постраждали», — зазначили у командуванні.

Читайте також: Росіяни розосереджують Чорноморський флотречник ВМС ЗСУ

Росіяни здійснили близько 90 артилерійських обстрілів з використанням понад 530 снарядів, в тому числі 11 обстрілів населених пунктів Херсонської та Миколаївської області. Внаслідок обстрілів пошкоджено сім приватних будинків, дитячий садок, газогін. Люди не постраждали.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовані авіаційні ракети Х-59, балістичні ракети «Іскандер-М» та ударні БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Тьяго Алькантара объявил о завершении карьеры

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua