Goodnews.ua


Республіканці висунули Майка Джонсона кандидатом у спікери Палати представників

Октябрь 25
05:36 2023

Республіканська більшість у Палаті представників Конгресу США таємним голосуванням обрала конгресмена Майка Джонсона з Луїзіани єдиним кандидатом від партії у виборах на посаду спікера.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill із посиланням на джерела в Республіканській партії.

Таким чином, Джонсон став четвертим кандидатом від більшості, який отримав підтримку конференції Республіканської партії.

Очікується, що в середу республіканці проведуть внутрішньопартійне пробне голосування, аби визначитися, чи зможе цей кандидат отримати мінімально необхідну підтримку у 217 голосів.

51-річний Майк Джонсон з 2021 року обіймає посаду віцеголови Республіканської партії в нижній палаті Конгресу США. Раніше він був головою Республіканського дослідницького комітету, найбільшої консервативної фракції в Палаті представників.

Читайте також: За посаду спікера Палати представників змагаються відразу п’ятеро республіканців — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, після невдалих спроб трампіста Джима Джордана минулої п’ятниці обратися на посаду спікера, республіканська більшість у вівторок висунула кандидатом Тома Еммера.

Після того, як стало зрозуміло, що він не набирає необхідної підтримки, республіканці почали процедуру обрання кандидата по-новому. Джонсон отримав номінацію в останньому раунді «спікеріади» серед п’яти однопартійців.

Фото: Sarah Silbiger/Bloomberg via Getty Images

Share

Статьи по теме

Останні новини

Курс валют на 30.09.2024: доллар снизился

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua