Goodnews.ua


Речник Пентагону пояснив різницю між війною в Україні та конфліктом у Газі

Август 21
01:31 2024


Речник Пентагону генерал Патрік Райдер пояснив журналістам, чим російська агресія проти України відрізняється від операції Ізраїлю проти бойовиків ХАМАСу.

Як передає власкор Укрінформу, на пресбрифінгу один із журналістів поставив йому маніпулятивне запитання: чому Америка допомагає Ізраїлю та водночас засуджує Росію за її агресію проти України, хоча кількість жертв серед цивільних палестинців нібито більша, ніж серед українців.

Райдер нагадав, що в лютому 2022 року Росія «скоїла неспровокований напад на свого демократичного суверенного сусіда», тоді як ХАМАС 7 жовтня 2023 року, атакувавши Ізраїль, «убив понад 1200 невинних мирних жителів, захопив понад 250 заручників, половина з яких усе ще в полоні».

Читайте також: США обговорюють з Україною довгострокові цілі Курської операції — Пентагон

За словами речника, ХАМАС використовує для нападів на Ізраїль мечеті, школи, лікарні, «розбудував мережу тунелів під Газою – замість того, щоб витрачати кошти на громадян». Мережа підземних тунелів у Газі сягає розмірів Нью-Йорка, зауважив він.

При цьому генерал наголосив, що з погляду Пентагону, «загибель будь-якої цивільної особи – це абсолютно не те, що ми хотіли б бачити, і це те, що ми постійно, багаторазово, публічно і в приватному порядку обговорюємо з нашими ізраїльськими колегами».

Читайте також: Ізраїль прийняв пропозицію щодо припинення вогню, наступний крок за ХАМАС — Блінкен

Саме тому так важливо досягти угоди між сторонами про припинення вогню, «щоб заручники могли бути звільнені, щоб ця війна в Газі закінчилася, і невинні мирні жителі – палестинці чи ізраїльтяни – перестали страждати», додав Райдер.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю повідомила у вівторок, що у секторі Гази були виявлені тіла шести вбитих заручників, яких ХАМАС викрав ще на початку війни.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Защитник Челси прокомментировал возможный уход из клуба

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua