Goodnews.ua


Радники президентів США та країн Балтії обговорили підтримку України на шляху до НАТО

Июнь 04
02:59 2024


Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван обговорив з колегами з Естонії, Латвії й Литви подальшу підтримку України, а також зусилля щодо сприяння її членству в НАТО.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами зустрічі, передає Укрінформ.

«Сторони висловили непохитну підтримку Україні в умовах поточної агресії РФ. Вони також обговорили підготовку до саміту НАТО 9-11 липня у Вашингтоні, включно з конкретними кроками, над якими працюють члени Альянсу, щоб наблизити Україну до НАТО та забезпечити їй міст до можливого членства», — зазначається в повідомленні.

Окрім того, йшлося про важливість зміцнення трансатлантичної оборонно-промислової бази, а також про підходи щодо вилучення російських суверенних активів на користь України.

Читайте також: Декларація саміту НАТО міститиме нові формулювання щодо членства України — посол США

Також наголошується, що американська сторона підтвердила свою тверду відданість статті 5 Вашингтонського договору та безпеці східного флангу НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив упевненість, що учасники саміту НАТО в Вашингтоні в липні зосередяться на створенні механізмів для максимального наближення України до Альянсу за об’єктивними показниками.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Талантливый хавбек ПСЖ находится на грани перехода в Баварию

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua